HEY, I'M EVÓRA!

I’m a trend setter, an adventurer, a coffee lover and a photographer! I love experiments and personal projects. Finding new perspectives and breathing in new life into old boring scenes is what inspires and gets me excited! If you call yourself a creative, proudly wear that title, be memorable, inspire others and always be ahead of the crowd! Be Evóra!

Je bent zwanger en je wilt graag je baby op een mooie manier laten fotograferen. Of misschien is je baby al geboren en begint het nu te kriebelen om een newbornshoot te boeken. Hierbij komen er snel allerlei vragen naar boven. Ik vertel je graag alles over hoe een newborn shoot werkt.

Reserveer tijdens je zwangerschap

Omdat ik als newbornfotograaf rekening moet houden met een flexibele planning is het aan te raden om tijdens je zwangerschap een plekje in mijn agenda te reserveren. Ik reserveer op basis van jouw uitgerekende datum een shoot in mijn agenda. Ik weet hoeveel shoots ik kan verzorgen in de maand en daarom is het mogelijk dat ik geen reserveringen meer kan aannemen voor een bepaalde periode. Mijn advies is dan ook om zo snel mogelijk tijdens je zwangerschap een reservering te doen bij je favoriete fotograaf. De uiteindelijke datum plannen we pas in als je kindje is geboren. Is je baby nu al geboren? Bel me dan even. Dan kan ik je snel laten weten of ik nog beschikbaar ben.

Hoe oud is een baby tijdens een newborn shoot?

Deze vraag krijg ik regelmatig van (aanstaande) ouders. Wat is de beste leeftijd voor een newborn fotoshoot? De mooiste periode om een baby te fotograferen is ongeveer 14 dagen na de geboorte. Dit kan een aantal dagen ervoor zijn maar ook een aantal weken erna. Er zijn hier natuurlijk geen echte regels voor. Want mooie foto’s maken kan ik ook wanneer je baby 4 weken oud is. De reden waarom ik het liefste rond de tweede week fotografeer is omdat een baby in die week nog veel slaapt. Ze zijn een stuk flexibeler in hun lijfje zodat ik de baby makkelijker in bepaalde houdingen kan neerleggen. Echt zoals nu vertrouwd bij jou in je buik. Wanneer je baby te vroeg is geboren en/of een tijdje in het ziekenhuis moet doorbrengen, gaan we samen in gesprek wanneer het voor jullie de fijnste periode is om te fotograferen.

Is de newborn shoot thuis of in de fotostudio?

Bij Stijlvol in beeld worden alle newbornsessies in de fotostudio gepland. In de fotostudio maak ik gebruik van het mooiste daglicht en is alles zo op elkaar afgestemd zodat ik de kwaliteit ook kan garanderen zoals je in mijn portfolio ziet. Bij jullie thuis ben ik afhankelijk van bijvoorbeeld de zonkant en het formaat van het raam. De kwaliteit van de foto’s zijn erg belangrijk en in de studio kan ik het hoogst haalbare voor je creëren. Je kan thuis laten zoals het is en je stapt hier binnen waar alles voor je klaar staat. Wanneer je in de studio bent kan je volledig ontspannen en genieten van de sessie. Daarnaast heb je ook de volledige keuze uit allerlei soorten en kleuren backdrops, wraps en gebreide accessoires. We kijken naar de kleuren van jullie interieur en bepalen samen wat het mooiste bij jullie past.

Worden er ook familiefoto’s gemaakt tijdens de newborn shoot?

Jazeker! Bij Stijlvol in beeld horen de familiefoto’s er zeker bij. Er zitten geen extra kosten aan verbonden. Je ontvangt van tevoren een Newborn Styling Guide om je sessie goed te laten verlopen. Hier staan allerlei tips in zodat je goed voorbereid van huis gaat. En daarin vind je ook het kledingadvies voor het gezin. Wanneer er kleine broertjes en/of zusjes aanwezig zijn plan ik de familie foto’s het liefste aan het begin van de sessie. Dan zijn ze nog lekker fris en niet vermoeid. Wanneer de kinderen ouder zijn of er geen andere kinderen aanwezig zijn plan ik de gezinsfoto’s aan het einde van de sessie. Dan kan ik eerst even goed kennismaken met de baby.

Hoe lang duurt een newborn shoot?

Ik neem er graag de tijd voor. Wanneer je bij mij een sessie boekt zal ik je helpen van het begin tot het eind zodat je helemaal goed voorbereid bent voor de sessie. We starten om 9.30 uur in de studio. We kijken op dat moment wat het fijnste is voor jou en de baby. Misschien hebben jullie thuis al een voeding gegeven net voordat jullie vertrokken. Dan starten we nadat ik jullie alles heb uitgelegd hoe de sessie gaat verlopen. Het kan ook zo zijn dat we starten met een voeding zodat de baby tevreden is. Het ligt helemaal aan jullie schema. Ik ga jullie kindje op een rustige manier fotograferen en uiteraard horen familiefoto’s daar ook bij. Meestal zijn we ongeveer 3 uur bezig. Het kan een beetje uitlopen en dat is ook helemaal geen probleem.

Welke kleding draag je tijdens de newborn shoot?

In mijn werk zie je veel rustige kleuren en warme aardetinten. Pas je kleding hierop aan. Breng in ieder geval een lichte blouse of top mee. Dit geldt voor het hele gezin. Deze setting is altijd mooi en op deze manier sluit alles perfect op elkaar aan. Kies kleding met een zachte basiskleur die sfeer uitstraalt met een rouche of een kanten randje en het liefste met een mouwtje wat mooi over je schouder valt. Deze neutrale kleuren passen binnen elk interieur. Denk bij de vader aan een linnen blouse of een luxe shirt. Een eenvoudig t-shirt kan de sfeer van de foto nadelig beïnvloeden. Kies voor effen kleding en vermijd prints, patroontjes en grote merk logo’s. Dat kan erg onrustig overkomen. Kijk naar alle kledingstukken samen en als deze in de kleurencombinatie op elkaar afgestemd zijn komt het helemaal goed. Je mag je kleding ongedragen meenemen. Het is mogelijk om je te verkleden in de studio zodat je outfit mooi blijft tot we gaan fotograferen.

Heb je andere vragen voor mij?

Dit zijn een aantal vragen die ik als newbornfotograaf vaak gesteld krijg. Wanneer je een andere vraag voor me hebt, een sessie wilt boeken of iets anders aan me kwijt wilt dan hoor ik het graag. Vraag het via het contactformulier of plan gelijk een telefoongesprek met me in via deze link. Dan ben ik niet aan het fotograferen en heb ik alle tijd om je vragen te beantwoorden.


EEN HERINNERING VOOR ALTIJD

Wil jij ook graag een newborn sessie boeken of wil je meer informatie over mijn werkwijze? Stuur me een bericht via het contactformulier en ik bel je terug.