Werkwijze newbornshoot

Wanneer jullie kindje geboren wordt gaan de eerste weken erg snel voorbij. Het is maar een korte periode dat een baby heel pril en klein is. Dit bijzondere gevoel wil je je als ouders voor altijd blijven herinneren. Met mijn natuurlijke en tijdloze manier van fotograferen blijft dit gevoel voor eeuwig vastgelegd. Een baby leg ik het liefste tussen de 7 en de 14 dagen na de geboorte vast; dat is de mooiste periode van een baby. Dan slapen ze veel en kunnen ze makkelijk in diverse houdingen liggen.

Wanneer jullie graag willen dat ik kom fotograferen is het van belang dat ik dit ruim van te voren weet. Dit in verband met mijn planning. Ik kan maar een aantal sessies per maand aannemen vandaar. De precieze datum van de Newborn shoot bepalen we wanneer het kindje geboren is. Neem na ongeveer 2 á 3 dagen na je bevalling contact op om een afspraak te maken. Dit is dan ongeveer in de tweede week.

De newborn sessie vind bij jullie thuis plaats. Op deze manier blijven jullie samen in jullie vertrouwde omgeving. Voor jullie is het belangrijk om te weten dat de ruimte een aangename temperatuur heeft. Zo’n 25 graden. Dit omdat het kindje nog niet zijn eigen temperatuur kan vasthouden en het toch af en toe bloot gefotografeerd wordt. Ik neem een half uur de tijd om alles klaar te zetten. Neem eerst een kijkje in huis om te zorgen dat ik op een plek fotografeer met de mooiste lichtinval.

Een sessie kan wel 3 uur duren. Ik neem er de tijd voor: we streven naar een ontspannen baby. Daarom is het belangrijk dat het rustig is in huis. Het liefste start ik de sessie als het kindje net gevoed is. Zo verloopt de sessie het makkelijkst. Als er tussendoor gevoed moet worden is dat natuurlijk geen probleem. Ik neem alle benodigde spullen zoals schalen, kleedjes, haarbandjes en wraps mee. Jullie baby’tje geeft zelf aan welke houding hij het prettigst vind. Er wordt niets geforceerd. Elke baby is anders en zo bepalen we samen het eindresultaat. Wanneer jullie ook samen met jullie baby op de foto willen is het van belang dat dit van tevoren aangegeven wordt. Voor een extra familiesessie heb ik namelijk meer tijd nodig.

Wil je dat we van te voren nog even kennis maken doe ik dat graag.

Willen jullie een geboortekaartje met foto?

newbornfotoshoot