Newborn tweeling | Newborn shoot | West-Friesland

Het blijft elke keer extra bijzonder om een newborn tweeling te fotograferen. Deze twee prachtige dames zijn een twee-eiige tweeling en dat is duidelijk te zien…

De haren, het gezichtje en zelfs de kleur van de huid is anders. Echt leuk om te zien dat ze zo verschillend zijn. Maar wat ze wel echt gemeen hadden tijdens de newborn shoot is dat ze beide heerlijk sliepen. De foto’s waarbij ze samen zijn, zijn zo lief om te zien! En uiteraard heb ik ze ook apart van elkaar vastgelegd. Ondanks dat ze bij elkaar horen hebben ze een eigen identiteit en dit vonden de ouders ook erg waardevol om te hebben.

Een extra paar handen

Ik blijf erbij dat een twee- of meerling niet moeilijker te fotograferen is als 1 baby omdat ze heel ontspannen en vertrouwd zijn samen. En dat bleek nu ook weer het geval. Niet moeilijker betekent evengoed niet makkelijker want het is hard werken met twee baby’s. Daarom neem ik altijd een assistent mee tijdens het fotograferen van een newborn tweeling. Die twee extra paar handen kan ik dan goed gebruiken en zorgt ervoor dat alles net ietsje sneller en soepeler verloopt.

 

Wanneer fotografeer je een newborn tweeling

Deze meiden waren te vroeg geboren en konden nog wel een beetje hulp gebruiken met opstarten maar alles ging gelukkig goed. Na een paar weken in het ziekenhuis mochten ze naar huis. Ik heb de tweeling uiteindelijk ongeveer 4 weken na de geboorte gefotografeerd en op dat moment waren ze eigenlijk uitgerekend om geboren te worden. Het is dus geen probleem om langer te wachten met fotograferen. Alles gaat in goed overleg met de papa en mama en zij kunnen het beste bepalen of de kindjes er aan toe zijn. In dit geval ben ik bij de ouders thuis geweest om te fotograferen en op deze manier kon de tweeling in alle rust in hun vertrouwde omgeving blijven.

 

Die lach is onbetaalbaar

Tijdens het fotograferen let ik altijd goed op de bewegingen van de baby. Ik wacht op een onverwacht moment zoals: een grote gaap, het heerlijk uitstrekken van de armen en benen. Maar deze dames lieten vooral een prachtige lach zien. Ze hebben veel geslapen en na de newborn shoot is grote broer ook op de foto geweest met zijn twee kleine zusjes. Wat een rijkdom.

Hieronder vind je mijn favoriete beelden van de tweeling zusjes.Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik vind het heel leuk om te horen wat je van deze serie vind. Hieronder kan je een reactie achterlaten. Alvast bedankt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties